Vikten av jord...

Visste ni att en skottkärra jord väger mindre än en skottkärra med grus!?

Har just insett detta efter att ha provskottat lite i den enorma jordhögen som nu pryder vår trädgård. Igår kom nämligen 50 kubik prima jord. Idag skulle en kille komma med sin lilla grävare och hjälpa oss att schakta ut jorden... men han lyser med sin frånvaro.

Idag kom den sista leveransen av stenar dessutom så jag satte glatt igång med att knacka kantstenar runt muren som jag gjorde förra veckan. Tänk vad skönt det är när man får göra färdigt ett moment! helt underbart!!

Idag var även svärfar Jan här och var lite barnvakt medans jag åkte in till stan och satte sprätt på 800kr. Visserligen inte särkilt roligt nöje eftersom det innebar att en vacker kvinna vid namn Kristina satte borren i en av mina tänder.
Men jag får nog vara glad så här i efterhand när jag sitter och skriver med halva ansiktet märkligt frånvarande.... Det var ju faktiskt första hålet jag någonsin haft.

Nästa vecka är det dags för det andra hålet jag någonsin haft att försvinna. Sen får det vara slut på besök hos den vackra Kristina på ett tag.


Emma växer

Emma växer så det knakar....

Hon har just paserat 4 månader vilket även hos oss betyder introduktion av smakportioner. Hon är så nyfiken på vad vi äter så det kändes lämpligt att börja nu. Så premiären blev morot&palsternacka vilket mottogs med viss nyfikenhet men även skepsis. Det var nog framförallt svårt att få tungan att få in maten i munnen och inte ut igen.
Så här en vecka senare har tungvrickningsfärdigheterna blivit betydligt bättre och nu står även potatis&majs samt efterrätterna Mango och blåbär på menyn. Även Emmas mamma börjar bli bättre på att hantera en sked med mat samtidigt som den ska in i ett väldigt rörligt hål. Utan att allt hamnar i pannan eller i näsan på Emma.

Här är en helt vanlig dag med Emma:

maj 2010 En hel del bus brukar förekomma.

Små små fötter....
maj 2010

Men en sån liten gosig tjej så måste man ju mysa oxå.
maj 2010

en nyfiken....
maj 2010

...och glad liten tjej!

maj 2010

Sol i sinne, minne o utomhus

Så har våren tagit ett jättekliv!

Gustavs pollenallergi slog till som en käftsmäll imorse och det blev inte bättre av att han dessutom hade en grym träningsvärk från att ha skottat jord och sand hela söndagen.

Jag och Emma började dagen med en långsam promenad ut till marinan och hela vägen ut på Ernemar. Solens strålar värmer fint en sån här morgon då havet bara krusas en aning av sval havsbris. Svanar, tärnor och fiskmåsar kuckilurar i kapp på klipphällarna och med några såna här dagar så kommer årets kull av alldeles nya havsfåglar vara rätt stor.
Livet som mammaledig vid havet kunde vara värre, helt klart!

Tänk att minnet är så kort.... varje dag som det är bra väder så tänker iallafall jag att " jag kommer inte ihåg när det var så fint väder sist".... även om det bara var någon vecka sen. Men å andra sidan så är det såna här dagar man minns med ett leende på läpparna. Så det är bara att lapa sol.

Ett bra sätt att göra det är att sätta sig på trappen med en kopp kaffe och räkna ut hur mycket fall vi ska ha på gräsmattan, för att sedan strosa runt i trädgården med kaffekoppen och en penna och märka ut på våra "stolpar" var gräsnivån ska vara. Jag tror att grannarna har slutat fundera när de ser oss springa runt i trädgården med ett laserpass så fort det blivit mörkt.
Våra "stolpar" är egentligen de gamla taklisterna från gillestugan som vi kapat av för att få fler. För finliret kring stengångarna har de gamla trekanstlisterna från trappen inne fått ny tjänstgöring.
Man tager vad man haver!

Jag fick ett ryck i helgen och la ut frysbox, tvättmaskin och 100 stenplattor (som väger 36kg/st) på Blocket. Bortskänkes är bra att ha i titeln för det tog 20 min så var tvättmaskinen och stenplattorna borta. bara frysboxen kvar och den hämtas idag. Man kan ju undra varför vi inte gjort detta tidigare utan envisats med att flytta runt på 3,6 ton stenplattor lite titt som tätt.


Sten, sten, sten

Inte bara Emma gör framsteg utan även vårt lilla projekt att anlägga en trädgård!

Jag håller denna vecka på att driva projektet framåt genom att beställa sten till hela trädgården, 2 kubik stenflis, 60 kubik matjord och 400kvadrat gräsmatta. Sen ska jag bara hitta någon som kan skyffla ut all jord åt oss så vi hinner njuta av vår nya trädgård i sommar.

Vi gjorde en blixtvisit till Bockara Betongvaror för att beställa all sten till mur, gångar och stenkanter. Blir nog jättefint men Gustav räknade ut att allt vi beställt väger strax över 5 ton och då blev det jättejobbigt.

Någon annat som är jättejobbigt rent fysiskt är att gräva ner 12 betongplintar till altanen på framsidan och sen komma fram till att de första 5 står för högt. Den upptäckten gjorde jag idag.... så det är bara att göra om och sänka ner dem 5 cm. Så kan det gå när jag litar på mina mammahormonrubbade hjärnceller....

Tur att jag är "ledig" på dagarna.

Bada

Emma har varit på badhuset!

I måndags var jag, Emma och badade med Emmas kompis Emilia, Emilias mamma och mormor. Det var jättekul att se hur Emma direkt började sprattla med benen och verkade trivas väldigt bra i vattnet.
En halvtimme var lagom, sen började hon frysa och ville upp.

Tröttsamt var det tydligen för hon däckade i vagnen och sov i 2½ timme sen.


Jag tror att det kommer passa finfint med babysim till hösten för vår lilla badnymf.

Smaksensationer

Ett stort steg i lilla Emmas liv är taget.... hon har börjt smaka vanlig mat. Visserligen i puré-form men helt klart en annan smak än mjölkersättningen hon är van vid. 

Vad ger man då en ny liten människa som aldrig smakat mat?? För Emma blev det första steget banangröt! 

Hon var rätt skeptisk till hela äventyret men jag och Gustav kom snabbt fram till att hon nog var för trött första gången. Så ett nytt försök gjordes dagen efter men liiiiite bättre resultat. 
(Om det hade att göra med att det den här gången serverades palsternacka och morot eller att hon var lite piggare låter jag vara osagt. )

Nu så här efter tredje försöket så kan vi konstatera att maten ska vara ordentligt varm, att hon blir väldigt sömning efteråt och att mat var gott men konstigt. Alla alternativ har mottagits med nyfikenhet och stor koncentration för det var inte lätt att få tungan att putta in maten i munnen istället för att putta ut den. 


 

RSS 2.0