Måndag.... inte en lugn dag

*pust*

tur att inte alla måndagar är så här fullspeckade.

dagen blev som följer:

8-9 promenad med Emma i vagnen och vovven Anja
9-10 förmiddagsfika o frukost

10-11.30 Gustavs föräldrar på besök, mer fika
11.30-13.30 min kompis Patrik kom förbi på lunch och lekte med Emma. Han hade med sig en jättefin orange älg till henne.

13.30-14.30 pusta ut lite, söva Emma, städa upp hemma
14.30-17.30 mina föräldrar kom från sin resa i England och hämtade vovven Anja, åt, skottade lite grus och lekte med Emma.

17.30-sovadags natta Emma, skotta mer grus, byta däck på bilen och släpvagnen, äta middag och surfa efter bil, kök o badrum innan John Blund dök upp

Famljen Antonsson

Så var helgen förbi igen.... den här gången hade vi trevligt besök av familjen Antonsson från Helsingborg. Gustav har umgåts mycket med Lars o Sofie under studietiden där och har hållit kontakten med dem sen dess.
Deras dotter Maja var oxå med och höll oss aktiva som bara en liten tjej på 2½ år kan göra.

I fredags tog vi det bara lugnt men i lördags blev det en promenad ner till Ernemar och marinan samt en tur till Klämna där TJ och Benny firade sin födelsedag med att ordna Paintball för alla som ville. Så Gustav och Lars spelade medans jag tog en massa kort på alla möjliga som var med och spelade åt TJ, Maja plockade tappade paintballkulor med assistans av Sofie.
Lördagskvällen blev oxå lugn efter så mycket aktiviteter och vi grillade o pratade mest.

Efter att våra gäster återvänt till skåne så skottade vi en del grus igen.

Mor o dotter-mys

I torsdags eftermiddag rymde jag från huset och hela värmesystemskaoset och gick på Öppna förskolan med Emma.
Skönt att komma ut och träffa de andra mammorna i föräldragruppen lite.

Emma började besöket som hon brukar..... sovandes i sin vagn första timmen. Så jag gick mest runt och minglade, drack kaffe och höll andra små bebisar medans deras mammor hämtade kaffe eller minglade.

På fredagarna har det infunnit sig en ny händelse..... Babymassage.
Jag måste erkänna att jag var tämligen skeptisk till det hela och skolkade från första träffen till förmån för ett besök på Pilgrimer istället.
Men den här gången tänkte jag att det kanske kunde vara värt ett försök. Emma sover visserligen alltid den tiden på förmiddagen men jag får väl titta på och lära mig till ett senare tillfälle.
Just den här dagen så vaknade hon lagom tills det var dags att börja massagen så vi kunde testa på detta tillsammans.
Till en början var hon nog ganska undrande kring vad det var som hände och armarna var inte riktigt medgörliga när jag tappert försökte massera dem, men när vi kom till benen hade hon fattat det hela och slappnade av och myste. När hela massagen var klar var Emma så där skönt slö som jag vet att jag själv blir efter en massage så jag måste ha gjort lite rätt iallafall. Sen satt vi och myste tillsammans i en timme och pratadel lite med de andra på kursen. Emma var ganska slö och sömnig hela dagen sen.

Husbestyr

Vad tiden går fort! eller så var det bara förra veckan som gick fort.

I tisdags ramlade det in tre glada hantverkare som skulle demontera den gamla oljetanken, elpannan och montera in en ny luft-vattenpump.
Allt gick lysande och de jobbade på bra både tisdag och onsdag med sina respektive uppdrag att dra nya vattenrör från pannrummet, genom förrådet, via garaget och ute på baksidan av garaget där utedelen till systemet skulle stå.
Och så där glada och käcka som hanverkare kan vara. Allt kändes toppen och Emma verkade inte särskilt berörd av att en tigersåg arbetade sig igenom 3mm tjockt stål ca 2 meter från henne under sovstunderna. Inte heller betongborren orsakade minsta muskelryckning.

MEN... sen kom elektrikern.... Jag har försökt, och lyckats rätt bra hittills, att behålla en positiv syn på alla slags hantverkare och har kanske haft turen att hitta de som trivs med sina jobb och med att träffa kunder i tid och otid.
Jag har nu hittat "Sura Sune" nu i form av en 20årig tjurig, bitter och slarvig elektriker. Så torsdagens förmiddag gick mest åt till att försöka få denna bittra varelse att färdigställa sin del av installationen utan att få samma monotona svar på samtliga frågor: "Jag har fastpris! "
Så när han hade gått stod jag där med en utetemperaturgivare som om 2 år kommer att hamna inomhus, lösa kablar som hänger fritt i pannrummet (har ingen aning om det är ström på dem eller ej) samt två högar med utrustning som han lämnat kvar tillsammans med en miljard små sladdsnuttar i alla utrymmen han varit på.

Dagen slutade med att Gustav ringde till "Sura Sunes" chef som fick komma och fixa alla fel på torsdagskvällen.

Men nu har vi ett nytt värmesystem iallafall.... även om vi inte vet hur det fungerar e
än för den utlovade utbildningen på hur vi sköter åbäket har uteblivit. Tur att det snart är sommar.


Emma, nya egenskaper...

Emma har sin vana trogen spenderat större delen av helgen i sin vagn, sovandes. Jag har svårt att förstå att man kan sova så mycket men det är bara att passa på att njuta, det vänder säkert snart och då får vi inget gjort. Mysigt när hon sover men ännu mysigare när hon är vaken för nu börjar vi se lite mer personlighet.

Ett bubblande barnskratt har infunnit sig nu när man busar med henne och hon skrattar gott när vi leker alla typer av lekar med mycket rörelse i.

I lördags fick vi ett smakprov på vad som kommer framöver... vi tittade på Hockey och hade svårt att höra vad kommentatorerna på TV s för vi hade en egen kommentator här hemma. Emma "pratade" på och höll låda konstant under de två första perioderna. Sen blev hon trött o somnade. Men det var inte tyst i fem sekunder så länge spelet var igång på isen. Tjo och ho-hoande hela tiden. Vi kan dock inte säga vilket lag hon hejjar på än.

I söndags fick Emma bada, har nu upptäckt att det är rätt skönt att bada för oj vad arg hon blir när det är dags att gå ur vattnet som till slut blev rätt kallt.
Så i fortsättningen får hon nog bada i stora badkaret med mamma för då kan vi hålla på längre. Dags att införskaffa lite badleksaker...

Åh, vad jag älskar grus

Jösses vad fort dagarna går! Iof så försvann förra veckan i resan, komma hem från resan o packa upp samt ladda inför helgen.

Jag hann även med ett möte på jobbet, Emma skötte sig exemplariskt så det var bra.

Helgen kan nog sammanfattas av ett enda ord... GRUS!
Vi har skyfflat ca 4 kubik grus i trädgården. Det nya värmesystemet kommer på tisdags åv i har förberett med en grusbädd bakom garaget där utedelen till luft-vattenpumpen ska stå. när vi ändå fixade så gjorde vi en kant mot den kommande gräsmattan oxå. sen fortsatte vi med framsidan och fyllde fåran för muren samt la första grusbäden för kommande stengångar. *pust* men fint blir det!
Nu när vi har vant oss vid alla jordhögar så ser gruset jättefint ut, tur man kan glädjas åt det lilla.


Turné, dag 3

Söndagen tänkte jag om min kusin Tina ägna åt att titta på bröllopsklänningar till hennes bröllop i sommar. Jag har fått det ärofyllda uppdraget att vara en av hennes tärnor.
Tyvärr hittade vi bara en butik som var öppen på söndagar så vi fick sikta in oss på den. En Outlet som skulle ligga precis vid tågstationen i Ropsten så vi tittade aldrig var den låg mer exakt. Det gav utdelning ditekt för vi gick ut från stationen åt helt fel håll och letade efter den där förb....ade affären i över en timme. Men det var solsken och vår så det gjorde inte så mycket.

Väl hemma igen parkerade vi i solen på var sin stol med en kopp kaffe i solen.

Turné, dag 2

Linnea var den som vaknade först, tätt efter mig eftersom hon väkte mig för att få reda på om Emma sov. hehe hon vågade inte gå och titta. Emma och Linnea låg och myste ikapp i en hög i soffan hela morgonen tills det var dags för oss att åka.

Emma gjorde som sin vana trogen och sov hela vägen till Stockholm. Sen var det dags för kalas! "kusinen" Moa fyllde 2 år och hade 10 av sina närmaste kompisar på besök så tre timmar senare och lagom lommhörda var alla rätt nöjda. Moa visade på utmärkta egenskaper som värdinna och gav alla var sin kram som tack för presenterna.
På måndag är det dags för kalas igen för kompisarna på dagis.


Turné, dag 1

Så var det dags för att åka på en liten Turné, jag och Emma.

Dagens destination är det lundinska palatset utanför Mjölby. Sya närmare bestämt. Vi ska sova över där för att sedan åka upp till Sthlm på kalas imorgon.

Vi hade tänkt att jag, syster och svåger skulle äta goda hemmagjorda hamburgare, dricka vin (jag ammar ju inte längre) och softa lite som avslutning av veckan.... tji fick vi!!

Emma som vanligtvis somnar senast kl 19 tyckte att klockan gick fel och var inte alls trött när jag trodde hon ville gå och lägga sig. vid nio fick jag henne att sova efter lite hjälp från Emmas kusin Linnea som gjorde sitt bästa för att leka henne trött.
Sen var det Linneas tur att inte vara trött.... den vanliga nattningen vid åtta blev istället kl 22 efter en del övertalning från mig och hennes pappa.
Lillebror Oscar blev sjuk och spenderade natten sovandes på golvet i badrummet för att omgivningen skulle vara mer lättsanerad än det nylagda parkettgolvet vid hans vanliga säng. Vi behöver inte gå in på mer detaljer där. Kan dock tillägga att han inte är magsjuk utan hans kropp gör så ibland när ngt är på tog, vad vet vi inte än utan vi väntar på provsvar och mer utredningar på sjukhuset. Lille kraken är ju bara 2½ år.

Till slut somnade iallafalla alla i det lundinska palatset.


En helt vanlig dag...

Idag var det nog en helt vanlig dag hos oss. Pappa Gustav gick till jobbet, smått försenad tror jag. Jag åt frukost medans Emma lekte in sin babysitter.
Förmiddagen gick åt till att åka runt i stan och leta efter bästa pris på fiberduk och skottkärra. Den lyckliga vinnaren blev XL bygg. Lite otippat men den här gången var de billigast.
Vi fyllde även bilen med en massa skräp som skulle till tippen så dit åkte vi givetvis oxå. Emma tyckte det var säkrast att sova sig igenom alla dessa bestyr för det var ju egentligen hennes sovtimmar som förbrukades.

Med lite dåligt samvete för min dotters störda sömn så parkerade jag henne ute i vagnen i 2 timmar innan det var dags att åka till öppna förskolan och lite fikamys med sångstund. Emma kämpade tappert för sin sömn även här så jag hann vara där och mingla lite i en timme innan hon behagade att vakna, lagom till sångstunden.
Det var premiär för oss så hon tittade först lite skeptiskt på alla barnen och undrade nog vad som var på gång. Men under sångstunden så slappnade hon av och skrattade gott åt alla "våldsamma" rörelselekar till skillnad från de andra barnen som började gråta om det blev för mkt rörelser.
Vi passade på att göra ett fot och handavtryck i gips oxå.

Alla intryck gjorde att vår lilla dotter somnade så fort vi lämnade öppna förskolan och vaknade 2 timmar senare hemma i vagnen igen. Jag passade på att gräva lite i "trädgården" tills Gustav kom hem från jobbet.

Ikväll väntar hockey och pizza!

Imorgon bär det av till Sya och kusinerna. I helgen blir det Stockholm och barnkalas!

Vårtecken

Samlar på vårtecken och har ett till i min lilla lista... Har blivit förkyld. Men det är inte värre än att jag kan sitta på trappen i solen och skriva detta utan att frysa. Eller var det kanske det som gav mig förkylningen från början.... tål att tänkas på!


Emmas första steg mot självständighet

Jahapp..... då var det dags för Emmas första steg mot att bli en självständig kvinna... hon har slutat amma. Tycker iof att det är gosigt att ligga o mysa hos mamma men mätt kan jag nog inte påstå att hon blir med den takten. Det blir ungefär som när man ska försöka dricka sig full på lättöl... man hinner bli kissnödig innan alkoholen gör någon skillnad. Lilla fröken hinner nämligen somna innan hon ens har lyckats få fram lite mjölk från mig. Blir lite antiklimax då hon är för hungrig för att sova men för trött för att äta.

Så nu är det flaskmatning som gäller och mamma Kajsa kan återgå till en normal kosthållning igen. Jag får bara påminna mig om att jag inte behöver äta som en mindre tungviktsbrottare längre för att inte rasa i vikt för mycket. Det blir väl till att sälla sig till resten av Sveriges kvinnor och noga överväga allt man stoppar i sig och var det onyttiga kommer att placera sig på kroppen om man väljer att falla för frestelsen.

Jag och Emma var dock i Västervik på barnmottagningen igår och fick göra ett pricktest mot hennes förmodade mjölkproteinallergi. Testet visade som väntat ingenting eftersom hon är för liten än men vi fick iallafall ett recept utskrivet på Nurtamigen som är modersmjölkersättning utan mjölkprotein i. Bra det då lilla frökens mjölk kostar lika mycket som mamma o pappas mat gör annars.

Annars har tillbringar hon dagarna med att förfina sina färdigheter i att fånga leksaker, sjunger allt högre och med mammas hjälp hittar hon nog snart sina fötter. (Jag sätter sockar med bjällror i på hennes fötter)
Och givetvis ett par sovstunder däremellan eftersom det tar på krafterna att växa.

(Hon vägen 5490gram och är 58,5cm lång)

Tung dag

*pust*

Det blev en tung dag idag.... Skottade grus i regnet och staplade upp de gamla plattorna från gången till huset. Sen började det spöregna så vi gock in igen. Var en tung dag redan från början för våra mörbultade kroppar. Musklerna har inte riktigt vant sig än vid det tunga arbetet men det kommer nog ordna upp sig så småningom. Skönt med en lite lugnare dag.

Eftermiddagen ägnade vi åt att bada Emma och göra rent en gåstol till henne för hon älskar att stå och då får man väl försöka göra sin lilla prinsessa lycklig. Hon är inte alls intresserad av att ligga i babygymet längre men jag la ut en lekfilt nere i gilestugan med lite leksaker som är lämpliga att ha just när hon ligger ner o leker. Får hoppas att det faller i smaken för hon behöver ju öva sig på att vrida o vända kroppen.

Plockade lite i huset rent allmänt resten av dagen.

En helt vanlig helgdag med andra ord!

Påskhelgen.... inte bara sol

Det är lite intressant att se hur olika firandet av påsken kan se ut på en helt vanlig gata i Sverige. För några innebär den en helg fylld av diverse släktingars besök och det ska ätas släktmiddagar och fikas i solen. För några av våra andra grannar så är det ett ypperligt tillfälle att fly alla inbjudningar till kalas hos släktingar och tillbringa helgen med långa promenader, smått pyssel i trädgården och fikastunder i solen mot en varm vägg. 
Fär familjen Sandberg i nr 10 är påsken perfekt tillfälle att vända uppochner på hela trädgården. Igen..... grannarna trodde nog inte att det gick men jodå!! Nu ser trädgården ut som ett målandskap igen med hjälp av grävskopan.
 
Vi fick lite huvudgympa med att fundera ut vilken ordning alla gropar o rännor skulle grävas i för att inte låsa in grävskopan mellan vallgravarna. 
Emma sov som vanligt gott i sin vagn och avverkade långfredagen med en LÅNG tupplur på 5 timmar. Sen tyckte hennes kloka mor att hon borde vara hungrig och väckte henne. tog en timme till innan hon vaknat ordentligt, lekt lite och sen upptäckt att det fanns ett stort tomrum i magen. 

Påskafton såg ungefär likadan ut med undantag för fler pauser i grävandet eftersom vi nu hade kommit till framsidan och grannarnas nyfikenhet gav möjlighet till lite pratstunder mellan deras släktmiddagar och våra jordhögar. 

Vi har hunnit mer lite annat också i helgen kan tilläggas! En hockeymatch på Arena Oskarshamn för Gutav, ett försök till hockeymatch för Kajsa o Emma men efter Emmas myteri i vagnen pga av strulig mage så blev den matchen väldigt kort.  Fick bli Ica istället och sen hem.
Vår vän Stefan kom och åt middag med oss på fredagen och Janne, Sara och lilla Ida kom med ingredienser till en Taco-middag på lördagen. Tackar för detta!!

Eftersom vi hann färdigt med grävandet på lördagen så åkte vi till gården i Virserum på påskdagen.

Det har hittills varit en härlig helg med massor av sol, uteaktivitet och fikapauser i solen på trappen.

Vi har även infört en ny regel.... skillnaden mellan en barn som tigger godis och en påskkärring som gör detsamma är att påskkärringen får godis av oss. Vilket innebar i år så blev det mkt godis kvar till oss för inget av de barn som knackade på var utklädda till påskkärringar. De ville bara ha godis ändå.


RSS 2.0