Påskhelgen.... inte bara sol

Det är lite intressant att se hur olika firandet av påsken kan se ut på en helt vanlig gata i Sverige. För några innebär den en helg fylld av diverse släktingars besök och det ska ätas släktmiddagar och fikas i solen. För några av våra andra grannar så är det ett ypperligt tillfälle att fly alla inbjudningar till kalas hos släktingar och tillbringa helgen med långa promenader, smått pyssel i trädgården och fikastunder i solen mot en varm vägg. 
Fär familjen Sandberg i nr 10 är påsken perfekt tillfälle att vända uppochner på hela trädgården. Igen..... grannarna trodde nog inte att det gick men jodå!! Nu ser trädgården ut som ett målandskap igen med hjälp av grävskopan.
 
Vi fick lite huvudgympa med att fundera ut vilken ordning alla gropar o rännor skulle grävas i för att inte låsa in grävskopan mellan vallgravarna. 
Emma sov som vanligt gott i sin vagn och avverkade långfredagen med en LÅNG tupplur på 5 timmar. Sen tyckte hennes kloka mor att hon borde vara hungrig och väckte henne. tog en timme till innan hon vaknat ordentligt, lekt lite och sen upptäckt att det fanns ett stort tomrum i magen. 

Påskafton såg ungefär likadan ut med undantag för fler pauser i grävandet eftersom vi nu hade kommit till framsidan och grannarnas nyfikenhet gav möjlighet till lite pratstunder mellan deras släktmiddagar och våra jordhögar. 

Vi har hunnit mer lite annat också i helgen kan tilläggas! En hockeymatch på Arena Oskarshamn för Gutav, ett försök till hockeymatch för Kajsa o Emma men efter Emmas myteri i vagnen pga av strulig mage så blev den matchen väldigt kort.  Fick bli Ica istället och sen hem.
Vår vän Stefan kom och åt middag med oss på fredagen och Janne, Sara och lilla Ida kom med ingredienser till en Taco-middag på lördagen. Tackar för detta!!

Eftersom vi hann färdigt med grävandet på lördagen så åkte vi till gården i Virserum på påskdagen.

Det har hittills varit en härlig helg med massor av sol, uteaktivitet och fikapauser i solen på trappen.

Vi har även infört en ny regel.... skillnaden mellan en barn som tigger godis och en påskkärring som gör detsamma är att påskkärringen får godis av oss. Vilket innebar i år så blev det mkt godis kvar till oss för inget av de barn som knackade på var utklädda till påskkärringar. De ville bara ha godis ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0