En vanlig kväll hos fam Johansson

Insåg att man inte MÅSTE vara hemma på dagarna som mammaledig utan kan göra lite utflykter bara så där när som hellst.
Vajjert Kajsa tänkte jag och drog till Linköping med Emma i morse. Ska iof fylla bilen hem med en Ulle och en Cornelia med tillhörande packning för påsken. 

Tänkte kommit iväg vid halv niotiden men av någon anledning kom min kära dotter på att hon skulle prova på lite tonårsliv så här helt plötsligt och tog sovmorgon. Strax efter nio tyckte jag att det började bli dags att vakna och började slammra lite extra mycket hemma så hon kanske skulle vakna.... funkade rätt bra. Ska väl tillägga att hon normalt sett brukar vara igång strax efter sju annars. Hon lyckades hålla sig vaken i ca 1 timme innan hon somnade i bilen och sov 2 timmar till. Men sen var hon rätt pigg.... bra det för efter 16 timmars sömn så borde det finnas lite energi i kroppen!

Nåja... väl i Linköping njöt jag av att strosa runt på Tornby utan ngn direkt agenda och tittade i affärer och försökte gräva ner plånboken långt ner i skötväskan så det inte skulle bli så dyrt. Funkade rätt bra.

Sitter i skrivandes stund omgiven av Samuel, 4½år sovandes i sin säng, Cornelia 2 år sovandes i soffan, Emma sover i en barnsäng på övervåningen, Ulle sover iof inte men är frånvarande eftersom hon sitter och jobbar vid datorn och Andreas är fysiskt frånvarande då han åkt en sväng med bilen.

Mao en helt vanlig kväll hos familjen Johansson!

Imorgon väntar lunch med syster på stan och hemfärd.


Emmabilder

Vår lilla skrutt Emma har börjat dreggla... MASSOR!! är även en rätt lynning liten tjej med dålig mage.... misstänker att det är tänderna som börjat spöka. Jag tycker att det är rätt tidigt för sånt men de klassiska tecknen finns där onekligen. Framtiden får utvisa om det stämmer.

så länge tar vi lite vardagsbilder på hur det brukar se ut hemma på dagarna. Leka, Leka, Leka


Byggare Bob och hans vänner

Det var ju inte så svårt att lista ut var Gustav tog vägen så fort han kommit hem från jobbet. Ryktet spred sig snabb så Martin och Moa Kullman kom för att titta på underverket.

Lovade att lägga upp lite bildbevis åt Martin när han körde grävmaskinen.

Precisionen i att lägga jorden i skottkärran är lysande. Naturbegåvning!


Moa Kullman tyckte nog pappa Martin var rätt cool som kunde gräva som Byggare Bob. Emma sov inne så för att kunna höra henne var jag ju tvungen att ha babywatchen nära örat... blev min jackkrage som fick vara hållare.

Emma och farmor

Igår kom Emmas farmor förbi med grävskopan så vi bjöd på lite middag. Farmor Gunvi fick äran att natta sitt minsta barnbarn också vilket hon inte var sen att nappa på.

Innan middagen hade Emma och hon en pratstund där det nog mest var den yngre i duon som förde samtalet. Jag misstänker att det var dagens upplevelser som hon berättade om för sin farmor. Mycket gurgel och tjoande var det iallafall. Passade på att få bildbevis på det....


Dekorationer


Har gjort en påskkrans som hänger på ytterdörren. Kände mig lite pysslig

Blompottan


Blompottan i påskkostym! Ranunkel, scilla och krokusar. Undrar om krokusarna kommer slå ut innan de andra blommorna vissnat!?

Våren meets sommartecken och Påskens agenda

Sitter på trappen och tar en kopp kaffe i solen. Njuter av att lyssna på fiskmåsarna och fick en känsla av sommar... blev dock lite "störd" i min sommarkänsla av en flock tranor som seglade förbi o lyckades överrösta måsarna. Hade för en stund glömt att vi ska pasera ngt som kallas vår först. :)

en vanlig syn hos oss när solen tittar fram.  
Jag tar en kaffepaus medans Emma sover i vagnen.

Påsken är snart här och för familjen Sandberg innebär den i år att gräva i det som ska bli vår trädgård. Vi har för tillfället en upptinad leråker runt huset men var lugn... det står en liten grävskopa på baksidan som ska hjälpa oss att råda bot på leran...

Vi fick hem dem igår och Gustav gjorde misstaget att fråga mig om jag ville prova. Var otroligt roligt så jag grävde ett hål där vi ska gjuta en platta för kommande värmepump på baksidan. Det blev bara ett litet klämmärke i panelen men det gör inget! ska ju stå en pump där sen.hehe
Gustav fick springa med skottkärran och tömma det jag grävde upp.

Men han kan vara lugn... jag vet inte hur man startar åbäket så han får gräva för altanerna, muren och plattgångarna när han inte jobbar. Blir väl jag som får springa med skottkärran istället. Bra träning!

Nu var jag fast!

Jahaja.... nu har även jag tagit ett steg till in i syberspäjs och startat en blogg.

Om orsaken är att stilla nära o käras nyfikenhet kring vad som händer på Skärgårdsgatan eller om det är för att jag vill skryta om vad som händer på Skärgårdsgatan får ni välja själva. Hur som hellst så ska jag försöka skriva lite titt som tätt.

RSS 2.0